woensdag 11 mei 2011

AEX in de aanval op dalende weerstandslijn

De AEX deed dinsdag een aanvalspoging op de bovenkant van de kleine consolidatiedriehoek binnen de grotere consolidatiedriehoek. De voorgaande handelsdagen zat de index gevangen in een ‘trading range’ tussen circa 350 en 360 punten. Met de (nieuwe) doorbraak van de 360-puntengrens heeft de index weer een stap in de goede gezet.

In de uurgrafiek begint het technische beeld te verbeteren, al zal de RSI nog wel in ‘overbought’-gebied moeten geraken. De afgelopen weken scheerde de RSI langs de ‘gevarenzone’ van 30%. De neerwaartse ‘gap’ rond 361,50 punten is dankzij het herstel gedicht, wat bemoedigend is. De bodems van de AEX-index liggen op een hoger niveau, waaruit blijkt dat de stieren nog steeds stevig in het zadel zitten. Nu is het zaak dat de RSI op uurbasis het ‘overbought’-gebied weet te bereiken.

Ook op dagbasis zit de index gevangen in een consolidatiedriehoek. De Relatieve Sterkte Index (RSI) beweegt echter nog steeds in een neutrale zone tussen 40% en 50% na medio maart tijdens de correctie onder 30% te zijn geweest. Een eerste uitdaging vormt de ‘top’ begin mei rond 363,31 punten. Bovendien zal de AEX de ‘bear market range’ (RSI onder 60%), moeten verlaten. In maart belandde de koopkrachtindicator op dagbasis in de gevarenzone, waarna een sterk herstel plaatsvond. Het is bemoedigend dat in april een hogere bodem werd gevormd, waarbij de RSI boven 30% bleef.

Op weekbasis blijven de signalen positief: de RSI noteert nog steeds binnen een ‘bull market range’. Ten tijde van de correctie sinds februari, bleef de RSI boven 40% zijnde de onderkant van de ‘bull market range’, na in februari boven 70% te hebben genoteerd.

BeursBulletin handhaaft de positieve visie zolang de stijgende steunlijn van de afgelopen maanden intact is. De 350-puntengrens biedt inmiddels op een hoger niveau ook al steun. Hier werd in april een bodem geplaatst en vorige week wederom een hogere bodem rond 353 punten. Kortom de ondertoon is positief en dalingen tot de steunniveaus kunnen interessante instapmomenten zijn.

Met vriendelijke groet,
www.beursbulletin.nl
www.beleggen.com

Drs. H.P. van Wijk

De auteur heeft posities in de AEX.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten