dinsdag 31 mei 2011

AEX put 340 en call 380 op mooie winst

Op vrijdag 13 mei 2011 schreven wij: "Wij schrijven (openingsverkoop) 1 put AEX JUN 330 en 1 call AEX JUN 380 (short strangle) en ontvangen 1,60 euro. Margin circa 2400 euro."


Door de beperkte daling van de afgelopen weken staan beide posities op een mooie winst: +88% voor de call en +63% voor de put. De call is op dit moment 0,05 euro waard en de put noteert nu rond 0,45 euro. Er valt nu dus nog 50 euro te verdienen.

We ontvingen op 11 april 235 euro voor de combinatie. Op basis van de margin van 2600 euro is een rendement te berekenen van circa 8% in 29 dagen.

Bij de vorige strangle verdienden we 160 euro zodat het totale resultaat sinds de start van deze portefeuille uitkomt op 475 euro. Op basis van de maximale margin van 2600 euro is een rendement te berekenen van circa 18,27% in 78 dagen.

De short strangle wordt natuurlijk goed bewaakt. Zolang de AEX tussen 330 en 380 punten noteert, gaat het goed. Daarbuiten moeten we gaan bijsturen.

Op de weblog www.aexalert.nl informeren wij beleggers over het resultaat van deze portefeuille die werkt met een strategie met geschreven opties, genaamd short strangle. Met een short strangle kan men profiteren van een zijwaartse markt. Een short strangle houdt in dat call- en put-opties met een zelfde expiratiedatum verkocht (geschreven) worden, maar met verschillende uitoefenprijzen.

Omdat de opties "out-of-the-money" zijn, mag de AEX binnen een bandbreedte bewegen. Het bewaken van de posities is echter van groot belang om verliezen te beperkten. Met deze strategie kunnen beleggers een hoog rendement realiseren. Vanwege de theoretische onbeperkte verliezen, is deze portefeuille echter niet voor iedereen geschikt.

Houd uw mailbox dan ook goed in de gaten. Heeft u zich nog niet aangemeld? Vul dan hieronder uw e-mailadres in.

Met vriendelijke groet,
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Drs. H.P. van Wijk

De auteur heeft posities in de AEX.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten