maandag 14 maart 2011

AEX Verwachting uitgebreid

BeursBulletin breidt haar dienstverlening verder uit met een gratis portefeuille die opties schrijft op de AEX-index. Op regelmatige basis zal aan deze abonnees gratis een e-mail worden gestuurd met daarin een optiepositie die kan worden ingenomen op de AEX. Op de website www.indexalert.nl kunt u zich opgeven onder Gratis AEX Verwachting.

Op een weblog informeren wij beleggers over het resultaat van deze portefeuille die werkt met een strategie met geschreven opties, genaamd short strangle. Met een short strangle kan men profiteren van een zijwaartse markt. Een short strangle houdt in dat call- en put-opties met een zelfde expiratiedatum verkocht (geschreven) worden, maar met verschillende uitoefenprijzen.

De uitoefenprijs van de call ligt ruim boven de huidige waarde van de AEX, die van de put ligt ruim onder de huidige waarde van de AEX. De maximale winst wordt behaald als de short strangle zonder waarde afloopt door binnen de uitoefenprijzen van de opties te blijven. Het risico dat men loopt, is als de AEX sterk stijgt, dan sluiten we de calloptie of sterk daalt, dan sluiten we de putoptie, in beide gevallen (doorgaans) met verlies.

Omdat de opties "out-of-the-money" zijn, mag de AEX binnen een bandbreedte bewegen. Het bewaken van de posities is echter van groot belang om verliezen te beperkten. Met deze strategie kunnen beleggers een hoog rendement realiseren. Vanwege de theoretische onbeperkte verliezen, is deze portefeuille niet voor iedereen geschikt.

Op www.BeursBulletin.nl vindt u informatie over de diverse diensten die BeursBulletin aanbiedt. Hierop treft u informatie aan over de opbouw en resultaten van onze portefeuilles. Tevens kunt u hier als abonnee inloggen om de verzonden berichten en de status van uw abonnement te bekijken. Meer informatie vindt u op www.Beleggen.com en www.BeursBulletin.nl en www.indexalert.nl


Wij schrijven (openingsverkoop) 1 call AEX APR 370 en ontvangen 2,05 euro. Margin circa 2600 euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten